קייטרינג חלבי – האם הוא זול יותר מקייטרינג בשרי
באירועים פרטיים ועסקיים רבים קיימת התלבטות של המארחים אם להזמין תפריט בשרי או חלבי. לכל אחת מהאופציות יש יתרונות וגם חסרונות ולכן המארחים בוחנים את כל המידע והשלכותיו הרוחביות, כדי לקבל החלטה בנושא זה.
נושא העלויות הוא נושא כבד משקל ולעיתים קרובות הוא זה שמכריע אם יוזמן קייטרינג חלבי או בשרי. החשיבה שקייטרינג חלבי הוא זול יותר מקייטרינג בשרי היא שגויה ולמעשה העלויות של שתי האופציות הן די קרובות זו לזו ואפילו זהות.
השוואת עלויות הקייטרינג
כאשר מזמינים תפריט בשרי, העלויות הנכבדות ביותר הן אלו של הבשר, שאר חומרי הגלם הם יקרים פחות. כאשר מזמינים תפריט חלבי כפי שניתן למצוא כאן, המרכיבים היקרים שבו הם סוגי הגבינות היקרות כמו הגבינות הקשות המגיעות מצרפת, איטליה והולנד. אלו מוצרים שמעלים מאד את העלויות הכלליות, וגם ירקות טריים, עשבי תיבול ריחניים ופירות טריים.
מגוון המוצרים הספציפי אשר יזמין הלקוח אם יחליט להזמין קייטרינג בשרי או חלבי, הוא זה שיקבע את העלויות ומה יהיה יקר יותר. תמיד אפשר לשלב בתפריטים הן הבשריים והן החלביים מוצרים אשר ערכם הכספי הוא זול יחסית וכך ליצור איזון של המשאבים כדי לא להכביד על בעלי השמחה.
קבלת החלטות לגבי הזמנת קייטרינג
מכלול של שיקולים רבים מוביל את המארחים לקבל החלטה לגבי סוג האירוע, אחד מהם הוא השיקול הכלכלי, אך מעבר לכך יש להתאים את סוגי המזון לשעת האירוח, אם מדובר לדוגמה באירוע עסקי אשר מתקיים בשעות הבוקר או מגשי אירוח לשבועות המתאימים לאווירת החג, לסוג המזון אשר לדעת המארחים יהיה אהוב יותר על הקהל אשר מוזמן לאירוע, כמו כן התאמה למיקומו של האירוע, אם הוא יתקיים בגינה או באולם סגור.